Eilen illalla ajaessa anoppilasta kotiin näin ensimmäiset jouluvalot, kyllä alkoi naurattaa. On noi porot pihalla ja tähdet ikkunoissa ihan kivoja, mutta tuskin niitä ihan vielä tarvitsis esille laittaa. Eri asia tietenkin on, että jos ne viime joululta on unohtunut, mutta ei kai niihin vielä tarvitsis virtaa päälle laittaa. On meilläkin viime talvesta asti roikkunut jääpuikot ulkona, mutta ei niissä virtaa ole ollut, enkä virtoja päälle laita, ennen kun ensilumet laskeutuu maahan (ja sitä saadaan täällä pk-seudulla odottaa vielä hetki).

Vaikka itsekkin joulusta pidän, ja nyt jo mietin ihmisille lahjoja, niin kyllä tää jouluhömpötys menee joissain tapauksissa hieman överiksi. Nyt jo kun kaupassa kävelee, niin huomaa, että kaupatkin on hränneet tuohon joulun tuloon, jo alkaa olla kynttilöitä myynnissä enemmän kuin laki sallii, ei sillä etteikö niitä vois tällä hämärän aikana muutenkin poltella. Ja kohta varmaan saadaan alkaa kaupassa kuuntelemaan joulumusiikkia. Ja tietenkin nämä posti myynnitkin on jo joulukuvastot lähettäneet, mutta sen ymmärtää, kun pitäähän lahjat saada koteihin toimitettua.

Muutenkin olen tässä huomannut, että ihmiset ottavat aivan liian isot paiseet koko joulupuuhasta, kun kaupassa olen töissä, niin sen huomaa oikein erityisesti. Toki on rassaavaa, kun joululahjat ja ruuat pitää valmistaa/ostaa ja kaupassa on tungosta, mutta muistakaa ihmiset, että ei se kassa ole siihen syyllinen, se tekee vaan työtänsä. Ja kaupan kassallakin varmaan olisi niitä jouluhommia kasa tekemättä, mutta työ on tehtävä. Parannetaan maailmaa ja otetaan jouluna lungisti, jos kaikki ei mene täysin minuuttiaikataulun mukaisesti, tai muutenkaan putkeen, niin eihän se maailmaa kaada, Eihän? Otetaan lungisti.