Pakko yrittää jotain kirjoittaa, vaikka ei olekkaan valmiiksi mitään aihetta mielessä.

Unet on jäänyt aika vähiin, kun en pysty nukkua vauvan vieressä, kun kuuntelen kokoajan vauvan ähinää. Aamulla olin jo ihan hermorauniona ja kun pääsin neuvolaan, niin parahdin itkemään, kun neuvolan täti kysyi, että miten on mennyt. Ei auttanut muu kuin tulla appiukon luoksi päiväksi, niin hän vahti vauvaa, jotta pääsin itse nukkumaan. nukuin sitten sopivat 8 tunnin päivä-unet. Nyt on edes jollain tapaa inhimillinen olo. Nyt pitää yrittää muistaa nukkua päivä-uniakin, vaikka jostain syystä ei millään malttaisi, muuten nukun jossain vaiheessa pystyyn. Tuossa yhtenä yönnä (oisko ollut su-ma) neiti nukkui hyvin ja pitkiä pätkiä, niin sitten en itse saanut nukuttua, ajatukset juoksi tuhatta ja sataa ja mietin mitä kaikkea tänne voisin kirjoittaa (on se kumma etten enää muista).

Vauvan paino oli taas noussut hyvin ja kolmen kilon raja mennyt viikonlopun aikana rikki. Paino on nyt siis 3,070 kg. Pituus oli mennyt yli 50 cm, en tarkkaa mittaa siihen muista. Ja kannattelee jo vatsamaullaan päätään ylhäällä. Neuvolan täti kirjoitti näin: Paino noussut edelleen hyvin. Unelias tutkittaessa, silmiä vain raottelee. Jäntevyys hyvä, heijasteet normaalit. Iholla hiukan kuivuutta  -> öljyä kylpyveteen, tarv rasvaus. Rela-tipat tarv. hb 96. Mun lopputarkastuksessa kaikki kunnossa ja ehkäisystä puhuttiin sen verran, että lääkäri kirjoitti mulle ehkäisylaastareihin reseptin.

Äiti kävi eilen, tiputti kivan pommin. Muuttaa maaliskuussa jonnekkin Oulun ja Kokkolan väliin (nyt en muista tarkkaan, kyllä se paikka näkyy kartassa). Nyt sitten on mummola muutaman sadan kilsan päässä. Sisko muistutti, että aina harmittelin sitä, että kaikkien kavereiden mummolat on jossain pohjoisessa ja meidän on pyöräilymatkan päässä, nyt se sitten on meilläkin niin. Voidaan mennä mummolaan lentäen.

Lauantaina sain vapautuksen vauvanhoidosta ja menen työporukan kanssa keilaamaan ja syömään. Ne on meidän pikkujoulut :) Kiva päästä vähän relailemaan ja näkemään ihmisiä.