Nonnii jatketaan tuosta loppukeskiviikosta. Huom. Tämä blogimerkintä sisältää lapsen kakkaa. Ei siis herkkäsilmäisille.

Eli kerhoon päästiin ajallaan. Jessi istui melkein kokomatkan pulkassa kun sinne mentiin, niin se säästää aina hiukan aikaa. Jonkinmatkaa "pakotin" Jessin kävelemään, ettei vallan kylmety. Hienoa oli taas tajuta, ettei kiristäminen ja lahjominen tehoa, vaan parhaiten toimii yhdessä tekeminen. Reippaasti tyttö käveli, kun sai vetää pulkkaa yhdessä. Koulun kohdalla oltiin jo varttia vaille yhdeksän, niin oli taas ohjelmanuemrossa jään auraamisen katselua. Viime viikolla oli sama ohjelmanumero. Jessi seisoi luistelujään reunalla ja katsoi kun traktori ajoi ympyrää ja harjasi ja aurasi lumet pois jään päältä.

Kerhon ajan vietin avoimella päiväkodilla kahvia juoden ja muiden äitien kanssa höpötellen. Jonkin aikaa Jimikin viihtyi avoimella ja syötiin ruoka siinä. Kerho loppui klo 11 ja olin vasta pukemassa Jimiä, niin kerhon täti toi lapset avoimen puolelle, kun oli poikkeuksellisesti yksin. Lapsiakin oli kerhossa vain kolme. Ei jääty Jessin kanssa avoimelle leikkimään, kun on muutenkin nuo kerhoaamut niin rankkoja. Ensimmäistä kertaa tajusin laittaa Jessin vaunuihin ja Jimin pulkkaan kun tultiin takaisin kotiin ja totesin sen toimivaksi ratkaisuksi; ei huudon huutoa koko matkalla. Aiemmat kerhomatkat on menneet kauheilla huudoilla, kun Jessi haluaisi matkustaa sylissä tai reppuselässä, mutta kun en mä jaksa, kun on pulkka kuitenkin yhdessä kädessä ja vaunujakin pitäisi saada liikutettua tuolla hangessa.

PÄikkärit saatiin otettua koko perhe yhdessä ja näytti taas päivä hieman valoisammalta. Naapuri soitti ja kysyi illan jumpasta ja lupauduin lähtemään. Lapset autoin miehelle autoon ja he lähtivät mummolaan saunomaan ja minä pääsin viettämään hetken omaa aikaa kotona ja sitten jumpassa. Jumppa meni mukavasti hiotessa, oli sama jumppa kun edellisen viikon maanantaina,; mukava hikijumppa, jota en ihan täydellä teholla pystynyt vetämään. Ja loppuverryttelyissä musana taas ihana miesääni, jonka tarkistin ohjaajalta: Gordon Haskell, joka ei ole kuin yhden levyn levyttänyt ja uransa aloittanut Viking Linella soittamalla.

Torstaina oli ystävän tarkoitus tulla kyläilemään, mutta valitettavasti hän oli taudin tartuttama, eikä päässyt mua piristämään, me kokeillaan sitä ens viikolla uudelleen. Pidin kuitenkin pääsi, eikä lähdetty ulos, vaan keskityin siivoamiseen ja Jessi katseli dvd:ltä puuhapeteä.Pyykkiä pesin 4 koneellista ja kirosin kuivausrummun tehokkuutta; pyykit valmistuu viikattaviksi aivan liian nopeasti ja neljässä koneessa on paljon viikattavaa.

Soitin myös neuvolaan Jimin kakkimisista. (3-8 kakkaa päivässä, hapokasta ja löysää). Neuvolantäti yhtyi epäilykseeni maitoallergiasta, mutta käski ensin kokeilla maitohappobakteereja, koska liikkumaan lähteminen edistää vieraiden esineiden suuhun joutumista ja täten vieraan bakteerikannan kulkeutumista suolistoon. JOs ne eivät auta, niin meillä on 8 kk lääkäri 26 päivä, jossa puhutaan sitten asiasta, tai jos tilanne menee huonommaksi, niin pitää mennä päivystykseen.

Sisko tuli illasta vahtimaan lapsia ja tuomaan ruokarahaa, niin pääsin yksikseni kauppaan ja apteekissa käymään.

Eilen illalla vielä nousi Jessille 38,5 kuume, mutta se ei tyttöä haitannut, niin annoin olla lääkkeettä. Yöllä heräsi pariin otteeseen, mutta sai vesilasin jälkeen takaisin unta ja aamulla eikä päivällä ei ollut kuumetta.

JImi kakkasi aamulla oikein isot kakat, josta totesin maitohappobakteerien ainakin jotakin liikuttaneen vatsassa.Tänäänkin pidettiin sisäpäivä Jessin eilisen kuumeen takia ja Jessi valitsi itselleen Autot-elokuvan. Elokuva pyöri alusta loppuun ilman katsojjia, kun Jessi oli äidin pikkuapulaisena irrottamassa tapetteja seinistä. Jessi seisoi lattialla ruiskimassa seinää pumppupullolla ja minä seisoin emännänjatkeella rätin kanssa kostuttamassa tapettia. Jessi lattialla aina kasteli munkin rätin :)

Miehen töiden jälkeen käytiin mummolassa saunomassa ja sieltä tultiin kotiin ja laitettiin nukkumaan. Nyt mä oon tässä silmät ristissä ja pitäisi mennä nukkumaan, koska huomenna on ohjelmaa. Mies lähtee työpaikalleen tyhjentämään omia tavaroitaan sieltä ja mulle tulee naapuri kylään värjäämään ripset ja kulmat ja muotoilemaan kulmat  Ja Illasta tulee naapurin poika meille yöhoitoon, niin pääsee naapuri nollaamaan rankkaa koulu/työrupeamaa!